پتینه کاری ساختمان | جایگزین مناسب برای رنگامیزی سطوح

پتینه کاری ساختمان چیست؟

طراحی دکوراسیون داخلی منازل از گذشته مورد توجه افراد مختلف قرار داشته است. تمامی این افراد تلاش می‌کردند تا با استفاده از روش‌های مختلف مانند رنگ‌آمیزی دیوارها و ایجاد طرح‌های زیبا، ظاهر متفاوتی را برای فضای زندگی خود ایجاد کنند. اما ایجاد طرح‌های چشم‌نواز با استفاده از روش‌های سنتی رنگ‌آمیزی کمی دشوار است. پتینه کاری ساختمان یکی از بهترین روش‌های جایگزین برای رنگ‌آمیزی سنتی ساختمان به شمار می‌آید. شما می‌توانید از این روش برای طراحی دکوراسیون داخلی منازل و فضای داخلی مجتمع‌های مسکونی مانند راهرو‌ها و راه‌پله‌ها در کمترین زمان استفاده کنید. در این مطلب از آموزش پتینه رنگ و ابزار، قصد داریم تا شما را با مزایای پتینه‌ کاری و روش‌های موجود برای اجرای آن در ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری آشنا کنیم.

پتینه کاری ساختمان چیست

کاربرد پتینه کاری در طراحی داخلی ساختمان

پتینه کاری ساختمان به سبکی از رنگ‌آمیزی گفته می‌شود که می‌توان به کمک آن طرح‌هایی رنگارنگ با حالتی برجسته یا تورفته را ایجاد کرد. با پیشرفت علم معماری، تولید متریال‌های جدید و ابداع سبک‌های نوین برای طراحی دکوراسیون داخلی، پتینه‌ کاری توانسته است جایگاه خود را به عنوان یکی از بهترین روش‌ها برای رنگ‌آمیزی سطوح مختلف مانند سقف و دیوارها تثبیت کند.
امکان استفاده از انواع رنگ‌ها و افکت‌ها برای ایجاد طرح‌های مدرن و کلاسیک در فضای داخلی ساختمان باعث ایجاد تحولی عظیم در معماری شده است. پتینه‌ کاری امکان ایجاد بافت‌های بصری زیبا و چشم‌نواز را بر روی سطوح مختلف ساختمان ایجاد می‌کند. این روش جذاب برای طراحی معماری داخلی ساختمان‌ها همچنان در حال تکامل است و در آینده‌ای نزدیک در طراحی دکوراسیون داخلی کاربرد گسترده‌تری پیدا خواهد کرد.

مهم‌ترین مزایای روش پتینه‌ کاری ساختمان

افرادی که علاقه‌ای به استفاده از رنگ‌های ساده برای رنگ‌آمیزی سطوح مختلف ساختمان و منزل خود را نداشته و تمایلی ندارند که خود را درگیر مراحل دشوار نصب انواع کاغذ دیواری کنند، ترجیح می‌دهند که به سراغ پتینه کاری ساختمان بروند.
شما می‌توانید با استفاده از این روش ظاهری جذاب، متفاوت و هماهنگ با سبک طراحی دکوراسیون داخلی منزل خود را ایجاد کنید. پتینه‌کاری می‌تواند احساس گرما و آرامش را در محیط زندگی شما ایجاد کند. به همین علت است که پتینه‌کاری به جایگزینی مناسب برای رنگ‌های معمولی و روش‌های سنتی رنگ‌آمیزی سطوح مختلف ساختمان تبدیل شده است.
مزایای پتینه کاری ساختمان
مهم‌ترین مزایای پتینه‌کاری عبارتند از:

  • پتینه‌کاری ماندگاری بسیار بالایی دارد و تا زمانی که شما تمایلی به تغییر رنگ و طرح مورد نظر ننداشته باشید، کاملا سالم باقی خواهد ماند
  • در صورت زخمی شدن، کثیف شدن و آسیب دیدن سطح پتینه‌کاری‌شده، شما می‌توانید به راحتی محل پتینه‌کاری را لکه‌گیری و ترمیم کنید.
  • شما می‌توانید عیوبی مانند اعوجاج، ترک‌ها و ناهمواری‌های موجود روی سطوح مختلف را به کمک پتینه‌کاری پوشش دهید.
  • سطوحی که برای رنگ‌آمیزی آن‌ها از پتینه‌کاری استفاده شده است، در مقایسه با سایر سطوح دیرتر کثیف و کدر می‌شوند.
  • پتینه بر روی طیف گسترده‌ای از سطوح مانند دیوارها، ستون‌ها، سقف ساختمان، پارتیشن‌ها و سطوح فلزی بدون هیچ مشکلی اجرا می‌شود.
    البته باید به این نکته نیز اشاره کنیم که در کنار تمامی مزایایی که در خصوص پتینه کاری ساختمان ذکر شد، این روش معایبی نیز دارد. شاید بتوان بزرگترین مشکل این روش را هزینه بالای اجرای آن در مقایسه با روش‌های سنتی رنگ‌آمیزی سطوح مختلف دانست.

ویژگی‌های خمیر پتینه کاری

به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فرد خمیر پتینه‌ کاری، شما برای اجرای طرح‌های مورد نظر خود در معماری داخلی ساختمان باید از یک هنرمند باتجربه کمک بگیرید. زیرا شما به تنهایی نمی‌توانید با استفاده از خمیر پتینه طرح مود نظر خود را اجرا کنید.

خمیر مناسب برای پتینه
خمیر پتینه کاری ساختمان که به خمیر تکسچر معروف است، نسبت به سایر خمیرهای مورد استفاده در ساختمان‌سازی دیرتر خشک می‌شود. همین ویژگی به هنرمند اجازه می‌دهد که با حوصله و صرف وقت، با دقت بیشتری طرح مورد نظر شما را روی سطح اجرا کند. از دیگر ویژگی‌های مهم خمیر پتینه می‌توان به انعطاف‌پذیری بالای آن اشاره کرد که فرایند پتینه‌کاری را برای هنرمند ساده‌تر می‌کند.

ویژگی‌های بتونه پتینه کاری

بتونه مخصوص پتینه کاری ساختمان نیز درست مانند خمیر پتینه ویژگی‌های خاصی دارد. بتونه مورد استفاده برای پتینه‌کاری بر پایه روغن بوده و استفاده از رزین برای تولید این محصول باعث افزایش کیفیت آن شده است. از مهم‌ترین مزایای این بتونه می‌توان به قیمت پایین آن در مقایسه با سایر انواع بتونه اشاره کرد که باعث صرفه‌جویی در هزینه پتینه‌کاری قسمت‌های مختلف ساختمان می‌شود.
البته شما برای استفاده از بتونه پتینه‌کاری باید زیرسازی‌های لازم را انجام دهید و سطح مورد نظر خود را به صورت کامل حفره‌گیری کنید. همچنین پیش از شروع مرحله بتونه‌کاری شما باید سطح مورد نظر خود را از هر گونه آلودگی و گرد و غبار به طور کامل پاک کنید.

بتونه پتینه کاری

انواع روش‌های موجود برای پتینه کاری

یکی از دلایل اصلی محبوبیت پتینه کاری ساختمان در میان معماران تنوع بالای روش‌های موجود برای ایجاد طرح‌های جذاب و زیبا است. تکنیک‌ها و روش‌های مختلفی برای اجرای پتینه کاری ساختمان وجود دارد که استادکار با توجه به طرح و سفارش مشتری، روش مناسب برای اجرای طرح را انتخاب می‌کند. برخی از این روش‌ها در مقایسه با سایر روش‌ها زمان‌بر بوده و برخی از روش‌ها به سادگی قابل اجرا هستند.
روش‌های موجود برای اجرای پتینه در ساختمان عبارتند از:

  • پتینه‌کاری با استفاده از اسفنج: یکی از ساده‌ترین روش‌های موجود برای اجرای پتینه که در آن طرح‌ها با استفاده از یک اسفنج آغشت به رنگ ایجاد می‌شوند
  • پتینه‌کاری با ورق زینتی: پس از تمیزکاری و پوشش دادن سطح با رنگ اکریلیک، استادکار ابتدا چسب و سپس ورق زینتی را با استفاده از روش خاصی روی سطح اجرا می‌کند.
  • پتینه‌کاری با استفاده از پارچه: در این روش برای ایجاد طرح مورد نظر از تعدادی پارچه آغشته به رنگ استفاده می‌شود. این روش نسبت به پتینه‌ کاری با اسفنج به زمان بیشتری نیاز دارد
  • روش رنگ‌برداری: در این روش طرح با استفاده از رنگ‌های رقیق و به کمک قلمو روی سطح ایجاد می‌شود. البته پیش از خشک شدن طرح باید رنگ‌های اضافه را با استفاده از یک پارچه پاک کنید.

طرح‌های جذاب برای پتینه کاری ساختمان

بسیاری از افرادی که علاقه دارند برای طراحی دکوراسیون داخلی منزل یا فضای داخلی ساختمان از پتینه‌کاری استفاده کنند، معمولا در انتخاب طرح مناسب با مشکل مواجه می‌شوند. تنوع بالای طرح‌های موجود برای پتینه کاری ساختمان می‌تواند باعث سردرگمی شما در هنگام انتخاب طرح مناسب برای پتینه‌کاری شود. سوالی که برای بسیاری از علاقه‌مندان به هنر پتینه‌کاری به وجود می‌آید، این است که زیباترین طرح‌های موجود کدام‌اند؟
طرح های جذاب برای پتینه ساختماندر ادامه با برخی از زیباترین طرح‌های موجود برای پتینه‌کاری بخش‌های مختلف ساختمان آشنا می‌شویم:

  • پتینه‌ کاری طرح آجر
  • پتینه‌ کاری طرح سنگ
  • پتینه‌ کاری به سبک ماربلایزینگ
  • پتینه‌ کاری طرح کاهگل
  • پتینه‌ کاری موتیف
  • پتینه‌ کاری طرح ابر و باد
  • پتینه‌ ساختمان طرح فرشته
  • پتینه‌ کاری تکنیک فرسکو

عوامل موثر بر هزینه پتینه‌کاری

به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی، یکی از دغدغه‌های اصلی افرادی که به دنبال طراحی دکوراسیون داخلی منازل خود هستند، مسائل مالی و هزینه تمام‌شده برای طراحی این فضا است. همان‌طور که اشاره کردیم، پتینه‌ کاری ساختمان یکی از روش‌هایی است که می‌تواند زیبایی محیط مورد نظر را چند برابر کند. به دلیل تنوع بالا طرح‌های قابل اجرا با استفاده از تکنیک پتینه‌کاری، شما می‌توانید در سبک‌های مختلف طراحی دکوراسیون از این تکنیک استفاده کنید.
یکی از سوالات اصلی که برای علاقه‌مندان به پتینه‌کاری به وجود می‌آید، این است که هزینه پتینه‌کاری چقدر است؟ در پایخ به این سوال، باید به این نکته اشاره کنیم که هزینه پتینه‌کاری به عوامل متعددی بستگی دارد. هر یک از این عوامل می‌توانند به صورت مستقیم قیمت و هزینه پتینه‌ کاری بخش‌های مختلف مانند دیوارها، سقف و ستون‌های ساختمان را تحت‌تاثیر قرار دهند. در ادامه با دو پارامتر اصلی تاثیرگذار بر هزینه پتینه کاری ساختمان آشنا می‌شویم.

متراژ یکی از عوامل موثر بر هزینه پتینه‌کاری است

هزینه پتینه‌کاری به ازای متر مربع محاسبه می‌شود. در نتیجه متراژ یکی از پارامترهای اصلی موثر بر هزینه پتینه‌کاری به شمار می‌آید. در واقع هر چه مساحت و متراژ سطح مورد نظر برای پتینه‌کاری بیشتر باشد، هزینه اجرای این تکنیک نیز افزایش خواهد یافت. البته معمولا پیمانکاران برای اجرای پتینه‌کاری در متراژهای بالا تخفیف‌هایی را نیز برای مشتریان خود در نظر می‌گیرند تا بتوان بخشی از هزینه نهایی اجرای طرح‌ها روی سطوح مختلف را کاهش داد.
هزینه پتینه کاری ساختمان
بنابراین اگر قصد دارید که در طراحی دکوراسیون داخلی منزل خود از هنر پتینه‌کاری استفاده کنید، حتما قبل از هر چیز متراژ سطوح مورد نظر خود را اندازه‌گیری کنید. سپس می‌تانید متراژ را به مجری پتینه‌کاری اعلام کنید و از هزینه حدودی اجرای طرح‌های مورد نظر خود آگاه شوید.

روش های مورد استفاده برای پتینه‌ کاری

یکی دیگر از عوامل اصلی موثر بر هزینه پتینه کاری ساختمان، روش و تکنیکی است که پیمانکار از آن برای اجرای طرح‌های مورد نظر مشتری استفاده می‌کند. بعضی از تکنیک‌ها و روش‌های موجود برای اجرای پتینه‌ کاری نیازمند تخصص، دقت و زمان بیشتری هستند. بدون شک برای اجرای این تکنیک‌ها باید هزینه بیشتری را پرداخت کنید. به عنوان مثال پتینه کاری با ورق طلا کاری پرهزینه است و نیاز به دقت بیشتری دارد. چرا که کیفیت نهایی پتینه‌کاری در این تکنیک‌های زمان‌بر و تخصصی با تکنیک‌های ساده‌تر قابل مقایسه نیست.

روش های پتینه کاری ساختمانی

ایجاد طرح‌های جذاب و متنوع با پتینه‌ کاری

پتینه کاری ساختمان تکنیکی جذاب و هنرمندانه است که از آن برای ایجاد طرح‌های زیبا بر روی سطوح مختلف مانند سقف، دیوارها، ستون‌ها و … استفاده می‌شود. ماندگاری بالا و امکان ترمیم و لکه‌گیری از مهم‌ترین مزایای روش پتینه‌کاری به شمار می‌آیند. شما با استفاده از بتونه و خمیر مخصوص پتینه‌کاری می‌توانید انواع طرح‌های کلاسیک و مدرن را در طراحی دکوراسیون داخلی منزل خود اجرا کنید.

امیدواریم این مقاله مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد. مجموعه آموزش های رایگان پتینه کاری آموزشگاه رنگ و ابزار را از دست ندهید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: محتوای محافظت شده !!