پتینه چیست | نقش هنر پتینه‌کاری در دکوراسیون داخلی ساختمان

آیا می‌دانید پتینه و هنر پتینه‌کاری چیست؟

پتینه‌کاری یکی از هنرهای دستی است که به جلابخشی ظروف چوبی، مسی و سفالی، رفع کهنگی لوازم چوبی و نقاشی مدرن ساختمان مربوط می‌شود. در حال حاضر پتینه‌کاری یک رشته هنری به شمار می‌رود که طرفدار بسیار زیادی دارد. اما بسیاری از افراد نمی‌دانند که پتینه چیست و پتینه‌کاری یک حرفه به شمار می‌آید یا هنر؟ برای پاسخ به این سوال باید با ماهیت پتینه و پتینه‌کاری آشنا شویم. بنابراین با ما همراه باشید تا به بررسی چیستی پتینه و چگونگی پتینه‌کاری بپردازیم.

پتینه چیست؟

 

پتینه‌کاری؛ هنری کاربردی در دکوراسیون داخلی و نقاشی ساختمان

پتینه‌کاری هنر زیباسازی و جلادهی انواع آیتم‌ های دکوراسیون داخلی است که با استفاده از آن طرح‌های چشم‌ نوازی به وجود می‌آیند. از این هنر در طراحی انواع ظروف تزئینی و دکوراسیون داخلی منزل استفاده می‌شود. اما سوال اصلی این است که پتینه چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که پتینه نوعی هنر است که حرفه پتینه‌ کاری از آن سرچشمه می‌گیرد. این حرفه در بین ایرانیان به قدری محبوبیت پیدا کرده که تقاضا برای آن بی شمار است و بسیاری از افراد با استفاده از این هنر به کسب درآمد می‌پردازند. اگر میخواهید بدانید درآمد این هنر چقدر است پیشنهاد می کنیم مقاله درآمد پتینه کاری را مطالعه کنید.

هنر پتینه در واقع یک هنر بسیار قدیمی به شمار می‌رود و به کشور ایتالیا تعلق دارد. در گذشته هنرمندان پتینه‌کار از تکنیک کهنگی در رنگ، طراحی بناها و ایجاد تغییر در ظاهر ظروف به‌منظور خلق طرح‌های کلاسیک و سنتی استفاده می‌کردند. جالب است بدانید پتینه در برخی از دایره‌المعارف‌های هنر به خوردگی سبزرنگ در فلز مس گفته می‌شود که به‌نوعی لایه محافظ مس به شمار می‌رود. از سوی دیگر به فرایند ایجاد یک لایه روی اجسام برای کهنه و کلاسیک جلوه دادن آن‌ها نیز پتینه گفته می‌شود.

به مرور زمان پتینه‌کاری در میان بسیار از علاقه‌مندان به نوستالوژیک کردن محیط خانه، محبوبیت پیدا کرد. امروزه پتینه کار روی دیوارهای داخل منزل و نمای بیرونی ساختمان نیز استفاده می‌شود. در حرفه پتینه‌کاری، هنرمندان با استفاده از رنگ‌ها و بافت‌ها متنوع روی سطوح مور نظر، یک لایه با نمای کهنه و به شکل اکسیدشده ایجاد می‌کنند. در حال حاضر به دلیل طرح‌های متنوع و جذاب پتینه، بسیاری از افراد به این هنر علاقه‌مند شده‌اند.

اگر هنرمند هستید و می خواهید یک هنر بی نظیر و پردرآمد را تجربه کنید آموزش پتینه آکادمی رنگ و ابزار را از دست ندهید، این آموزش جامع و کاربردی با مبغلی مناسب در دسترس علاقمندان به این هنر جادویی می باشد.

انواع پتینه چیست و پتینه‌ کاری چه کاربردهایی دارند؟

پتینه که هنر کهنه‌سازی لوازم نو برای ایجاد سبکی کلاسیک در دکوراسیون داخلی به شمار می‌رود، کاربردهای مختلفی دارد. در پتینه‌کاری ساختمان در واقع از هنر پتینه برای ایجاد یک پوشش هنری با مدل‌ها متنوع روی دیوار استفاده می‌شود. هنرمندان پتینه‌کار ابتدا یک رنگ پس‌زمینه برای تعیین تم رنگی دیوار مورد نظر استفاده می‌کنند. معمولا برای ایجاد رنگ پس‌زمینه، رنگ‌های روغنی، پلاستیکی و اکریلیک به کار برده می‌شوند. سپس پتینه‌کار طرح مورد نظر را به صورت تخت یا برجسته روی سطح دارای رنگ پس‌زمینه ایجاد می‌کند.

کاربرد پتینه چیست

به طور کلی پتینه‌کاری ساختمان به دو دسته اصلی تقسیم می‌شود که عبارتند از:

  • پتینه‌کاری کلاسیک
  • پتینه‌کاری مدرن

کاربرد پتینه‌کاری کلاسیک در طراحی نمای داخلی

اکنون که فهمیدیم پتینه چیست، باید با سبک کلاسیک پتینه‌کاری آشنا شویم. افرادی که به دکوراسیون کلاسیک و سنتی علاقه بسیار زیادی دارند از سبک پتینه‌کاری کلاسیک استفاده می‌کنند. به طور کلی این افراد ترجیح می‌دهند که منزل آن‌ها مدرن نباشد و بیشتر حالت سنتی به خود بگیرد. در پتینه‌کاری کلاسیک، افراد با استفاده از این حرفه لوازم نو را کهنه جلوه می‌دهند و تلاش می‌کنند که وسایل خانه آن‌ها عتیقه و کلاسیک دیده شود. در این سبک از پتینه‌کاری با استفاده از روغن مخصوص شاپان‌کاری، روی سطوح مختلف چوبی، سفالی و کاغذدیواری، طرح‌های پتینه کشیده می‌شوند.

استفاده از پتینه‌کاری مدرن در ایجاد محیطی جذاب و خاص

تا اکنون به پاسخ این سوال که پتینه چیست، رسیدیم و با سبک کلاسیک پتینه‌کاری آشنا شدیم. حال باید سبک مدرن این حرفه هنری را بشناسیم. در پتینه‌کاری مدرن، به همان سبک کلاسیک لایه‌گذاری ایجاد می‌شود؛ با این تفاوت که در این سبک پتینه‌کاران از طرح‌های مدرن استفاده می‌کنند. تلفیق پتینه‌کاری و طرح‌های مدرن، نمایی خاص و جذاب را به وجود می‌آورد. الگوهای پوششی در سبک مدرن پتینه‌کاری شامل مواردی مانند پوشش آسمان، طرح فرشته، پوشش ابروبادی و طبیعت می‌شوند. باید اشاره کرد که پتینه‌کاری مدرن روی هر سطحی قابل اجرا است.

تکنیک‌های پتینه‌کاری که سرشار از خلاقیت هستند

اکنون درک کردیم که پتینه چیست و با کاربرد و انواع پتینه‌کاری آشنا شدیم، لازم است بدانید که در این حرفه هنری چند تکنیک خاص وجود دارد. هر یک از تکنیک‌های پتینه‌کاری دارای ویژگی‌های خاص خود است که باعث می‌شود کاربردهای متفاوتی داشته باشند.

تکنیک های پتینه کاری چیست

از جمله تکنیک‌های پتینه‌کاری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پتینه‌کاری با پارچه: این تکنیک پتینه‌کاری با استفاده از تکه‌های پارچه‌ای انجام می‌شود. به این صورت که پارچه را به رنگ آغشته کرده و با آن به دیوار ضربه می‌زنند. یک راه دیگر برای استفاده از این تکنیک، لوله کردن پارچه آغشته شده به رنگ و حرکت دادن آن روی دیوار مورد نظر مانند غلتک نقاشی است
  • پتینه‌کاری با اسفنج: در این تکنیک ابتدا زمینه دیوار باید رنگ شود؛ سپس با استفاده از یک تکه اسفنج آغشته شده به رنگ باید به دیوار ضربه بزنید. این تکنیک بسیار ساده است و با استفاده از آن می‌توان طرح‌های جذابی را ایجاد کرد.
  • پتینه‌کاری به‌وسیله بافت‌دار کردن دیوار: انجام این تکنیک روش‌های مختلفی دارد. برای پتینه کردن دیوار از ترکیب روغن الیف، رنگ روغنی، آب و پودر مل استفاده می‌شود. با ترکیب این مواد، خمیری برای بافت‌دار کردن دیوار به دست می‌آید.
  • پتینه‌کاری با استفاده از تکنیک رنگ‌برداری: این تکنیک نیز باید با استفاده از تکه‌های پارچه انجام شود. البته در این روش رنگ اضافه روی دیوار جذب پارچه خواهد شد. پس از آماده کردن دیوار برای پتینه‌کاری باید روی دیوار با استفاده از قلم‌مو رنگ نیمه رقیق بکشید. سپس با دستمال خیس به دیوار ضربه بزنید تا رنگ از روی دیوار برداشته شده و نقش پارچه روی دیوار باقی بماند

پتینه‌کاری با استفاده از تکنیک راه‌راه کردن: این تکنیک برای پتینه کردن دیوار اتاق خواب استفاده می‌شود. برای پیاده‌سازی این تکنیک باید راه‌راه‌ها به طور دقیق اندازه‌گیری شوند. برای این کار می‌توانید از شابلون استفاده کنید

انواع پتینه کدامند

آموزش چیستی پتینه و فرایند پتینه‌کاری در آکادمی رنگ و ابزار

هنر پتینه و حرفه پتینه‌کاری هزینه بالایی ندارد و مراحل انجام آن آسان است. با پیاده‌سازی تکنیک‌های پتینه‌کاری در منزل خود، می‌توانید یک فضای بسیار شیک و خاص ایجاد کنید. اگر می‌خواهید پتینه‌کاری را یاد بگیرید، بهتر است در دوره‌های آموزشی آن شرکت کنید. آکادمی رنگ و ابزار که بخش آموزشی مجموعه رنگ و ابزار به شمار می‌رود، در زمینه برگزاری دوره‌های آموزش پتینه‌ کاری فعالیت می‌کند. شما می‌توانید در این دوره‌های آموزشی شرکت کرده تا درک کنید که حرفه پتینه‌کاری و هنر پتینه چیست و چه کاربردهایی دارد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

error: محتوای محافظت شده !!